torsdag 31 januari 2008

Det blååååser! Nu är det dags för en ny storm, och denna gången kanske det blir storm, för denna stormen har faktiskt fått ett namn; det är Tuva som är i antågande! Det snöar/regnar och blåser så det rister i fönsterrutorna.

Jag har sån träningsvärk idag....Igår var jag på en konferens tillsammans med ett antal övriga förskollärare i kommunen. Konferensen var förlagd till "Hälsans Hus", och en av dagens åtta arbetstimmar var vikt till ett pass bodypump. Bodypump är en timmes styrketräning i grupp till musik där du tränar igenom hela kroppen med hjälp av en skivstång. Det var roligt att pröva på, men jag har så svaga och otränade muskler i mina armar märkte jag igår, så det var väldigt jobbigt. (Kanske borde träna mer sånt...?)

Å så är det fredag igen imorgon. Veckorna går så otroligt fort! På lördag kommer min äldste son och hans flickvän hem och hälsar på. Jag längtar!

onsdag 30 januari 2008


Jaa, jag vet att det inte tjänar något till att gnälla över vädret...att det inte gör saken bättre, snarare tvärtom. (Tänk positivt...) Men nu är jag så TRÖTT på detta eviga gråväder och blöta regnande! Jag vill ha sol, sol, sol, och blå himmel.
Surfar runt på resesidor och drömmer om att resa bort.... Vill åka NU! Fast nähä, det går ju inte... Bit ihop, och hoppas på bättre tider. För det kan ju inte bli sämre nu, bara bättre och bättre. Och dagarna blir ju faktiskt längre och längre, och ljusare och ljusare. Och kanske, kanske kan det bli en resa till påsk...Kanske.

tisdag 29 januari 2008

Tisdagstema

Dagens tisdagstema är ENSAM
Njuter av ensamheten en härlig dag på stranden...
Fler bilder på temat ensam ser du om du klickar HÄR

måndag 28 januari 2008

När man tittar på de här skönheterna blir man så glad, titta bara så vackra blommor!

Den här orkidén heter Oncidium, det är pyttesmå blommor på tunna, tunna stjälkar.



Och så min vackra vita skönhet...

Söndagen bjöd på solsken från klarblå himmel, inte ett enda moln på himlen!
Måndag morgon var de tillbaka igen, molnen. Men just nu inget regn iallafall, så nu blir det fram med reflexerna för nu ska jag ut och gå!

lördag 26 januari 2008

Den här filmen såg jag, "I Am Legend",och den var både bra och dålig. Utgångspunken i filmen är att ett forskarteam har hittat ett botemedel mot cancer. Men detta botemedlet visar sig bli till ett virus som antingen dödar människor eller förvandlar dem till en typ av ljusskygga, riktigt otäcka varelser. Av någon anledning finns det dock ett fåtal människor som är immuna mot viruset, en av dessa är Robert Neville (Will Smith). Han är en forskare som var med om att evakuera Manhattan när viruset bröt ut. När filmen börjar är han ensam kvar i New York, hans enda sällskap är hunden Sam.
Den första delen av filmen är riktigt bra. Man får följa Rober Neville och hans hund i ett fullkomligt ödelagt Manhattan, där växtligheten tagit överhand och rovdjur strövar fritt omkring på gatorna. Man får en stark känsla för hur totalt ensam han är, t.ex. genom Nevilles försök att bygga upp ett eget samhälle med skyltdockor som han har dagliga konversationer med. Han går t.ex. till videobutiken för att hyra film och konverserar med expediten, en skyltdocka. (Man kan se en likhet med filmen ”Cast Away”, med Tom Hanks… )
Men sen spårar det ur lite, när Neville konfronteras med de zombieliknanade människorna, som blivit totalt förvandlade av viruset, och lever i skydd av mörkret. Slutet av filmen blir till en blodig kamp mot dessa otroliga varelser, när forskaren Neville blir övermannad av odjuren. Det bästa med filmen är skildringen av hur Robert Neville tar sig igenom dag efter dag i jakt på föda och livstecken från andra överlevande, och Will Smith bär upp rollen riktigt bra!

fredag 25 januari 2008


Å, jag som var sååå sugen på att börja träna igen efter juluppehållet! Så, när det är dags för uppstart, då får jag ett meddelande att föreningen som håller i det hela här på orten, kommer att göra ett upphåll just med det träningspass jag brukar gå på, under våren. Haha, där står man då med lång näsa…Men jag är ju påhittig och driftig och ambitiös, så jag bestämmer mej för att gå på ”powerwalks” (som det heter), så ofta jag kan. Och det har faktiskt blivit ca fyra gånger per vecka. Det är så skööönt att komma ut och gå, man rensar hjärnan och klarnar sina tankar, samtidigt som kroppen får nyttig motion. Bra va?!
Fast idag blev det inget motionerande. Det är ju fredag, då ska man slappa i soffan med ett glas vin, titta på "På spåret" och njuta av att hela helgen ligger framför en!

torsdag 24 januari 2008

Så har jag läst ut den här boken, "Svart som natten" av Ann Cleeves. Det är en deckare av engelskt snitt, som utspelas på Shetlandsöarna under ett par veckor i januari. Det är en snöig och kall vinter när en tonårstjej hittas mördad. Det verkar finnas ett samband mellan henne och en annan, yngre flicka som försvunnit flera år tidigare. Den gången anklagades byns enstöring, och invånarna i det lilla samhället drar snabbt slutsatsen att han är den skyldige. Men polisen som utreder fallet är inte övertygad om att den gamle mannen är den som utfört något av morden. Alla känner alla i det lilla samhället, men vem är mördaren? När väl upplösningen kommer blir man nästan lite förvånad, men när man tänkt efter lite inser man att det förstås var så det hela gick till. Boken innehåller också en del vackra naturbeskrivningar och jag blir nyfiken på att resa till Shetlandsöarna och se detta landskap med egna ögon.
Boken är välskriven och spännande, men inte på ett otäckt vis utan mer för att man vill veta vem som gjort vad, hur det hela ska sluta.
Detta är första boken i en serie om tre, och jag kommer med all säkerhet att läsa de andra två när de kommer.

onsdag 23 januari 2008

Ordlös Onsdag


Blå himmel efter regn....

Se fler bilder hos Nejma!

tisdag 22 januari 2008

Tittade på Guldbaggegalan igår, och det fick mig att fundera över varför jag knappt sett en enda av de filmer som nominerades och prisades? I vanliga fall brukar jag ha sett i alla fall några av de filmer de pratar om, men i år har jag tydligen missat varenda en. Både "Du levande "och "Darling" hade jag chans att se på en bio i stan under hösten, men det blev aldrig så…. Men NU vill jag se dem. "Arn" har jag inte heller sett, men den vill jag också se. Mest för att jag blir nyfiken på om den är så dålig som alla säger.

Sissela Kyle gillar jag! Hon måste vara en av Sveriges mest underhållande kvinnor! Hon är rolig och härligt bitsk i sina skämt. "Arn kostar nästan lika mycket som Britt Eklands överläpp", hahaha…Men de där satirerna på svenska filmer, njae, de var väl inte speciellt bra…

måndag 21 januari 2008

Ahhh, nyss hemkommen från en härlig frisk kvällspromenad! Minusgrader, fullmånen sken och stjärnorna glittrade på den molnfria himlen. Det kanske ÄR vinter iallafall? Nu blir det lite Guldbaggegala och gott kvällste. (Äpple och kanelte, min nya favorit!)

söndag 20 januari 2008

Idag är det en perfekt dag för att göra ingenting! Söndag, utan några "måsten", utanför småduggar det och inbjuder inte till en promenad ens. Slappardag...Men jag är inte speciellt bra på det där att inte göra någonting!
Det finns ju alltid tvätt som behöver tvättas...Och va bra, jag har både jäst och mjöl i förrråden, då blev det fyra limpor bakta....Passar på att stryka lite tvätt som legat på gästsängen sen förra veckan...Laga mat, det måste man ju...Det är ju söndag, så jag fixar lite efterrätt med när jag ändå står vid spisen....Och sen, sen kanske jag kan ta det lugnt i soffan med boken som är så bra. Efter att jag hängt upp tvätten, vattnat blommorna och startat en ny maskin tvätt....

Men NU, nu ska jag dricka lite kaffe, lägga mej på soffan, njuta av mina vackra tulpaner och läsa i min bok!
Önskar alla en trevlig avslutning på helgen!

lördag 19 januari 2008

Blåsiga lördagseftermiddagar kan man ägna sig åt att lösa Melodikrysset. Inspirerad av ariaM, tog jag itu med dagens Melodikryss, på nätet. Det gick ju riktigt bra!
En lördagspromenad har mannen och jag varit ute på idag. Man fick hålla i hatten -om man hade haft nån - för hej vad det blåser här idag! Sen smakade det mums med nygräddade våfflor och lite kaffe till lunch, mmmm...

Det har ju varnats för storm under natten till idag, och under dagen idag, fast inte blev det så stormigt som de varnat för. Blåser gör det visst, men värre har man vart med om....

Jaha, och så kan man undra hur kompetent polisen är när man ser sånt här? Rånarna blev nog rätt förvånade....

torsdag 17 januari 2008


Titta här vad jag har fått! Så glad jag blir! Tack snälla huga för det priset!! Man ska ju också skicka den här vidare : "Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!", men det tycker jag är jättesvårt...det finns ju så många att välja....
Men när jag tänkte på vilka jag skulle vilja ge den här till, så tänkte jag allra först på Pumita. Jag älskar att resa, men har inte haft möjlighet att resa så långt eller så mycket. Men hos Pumita kan man resa genom att läsa hennes reseskildringar och ta del av hennes fotografier, och bli inspirerad inför framtida resande....! Så du får den här av mej, tillsammans med alla andra på min besökslista, som inspirerar och glädjer mej varje dag med era ord och bilder.

onsdag 16 januari 2008

En januaridag då himlen faktiskt har sett ut såhär:
Solen sken in genom fönstret mitt på dagen idag. Barnen på jobbet kommer springande och ropar och pekar "Titta Ninni, solen skiner!" Skrattar och hoppar runt! När små 3-4 åringar uppmärksammar mitt i leken att solen skiner in genom fönstret, då är det längesen sist..!

Sen blev det i vanlig ordning mulet igen, och nu ikväll höll jag på att blåsa bort när jag var ute på promenad, hjälp vad det blåser!

Jag har surfat runt lite på en massa inredningsbloggar, letar inspiration och ideér inför lite renovering här hemma. Minstebarnets rum behöver nya tapeter m.m., och så har jag lust att tapetsera om vårt sovrum...Inredningbloggar finns det gott om, men alla (ja, jag menar verkligen ALLA) är bara fyllda med vitt, vitt, vitt....Jättefint, verkligen, jag gillar den där gammaldags charmiga stilen. Men jag ville ha lite andra ideér med. Var hittar med dem?

tisdag 15 januari 2008

Tisdagstema


Tisdagstema idag är TRE. Här är en bild som föreställer tre nödvändigheter i somras på den grekiska ön Kefalonia.
Mer bilder här: http://tisdagstema.se/

måndag 14 januari 2008

Ny jobbvecka...och lite blå himmel idag! Läste i tidningen att december månad bjöd på i genomsnitt 20 minuter sol/dag, här hos oss. Inte så konstigt då att man har en så stark längtan efter sol och blå himmel!
Idag känns det inte bra i halsen...och hela jag känns lite frusen och vissen. Nää, vill inte bli sjuk.
Apelsiner och varmt nybryggt te, det hjälper nog.

söndag 13 januari 2008

Nya brödrecept finns på Ninnis Goda idag. Titta in!

Jag såg den spanska filmen Gråta med ett leende som gick på TV igår.
En underbar film!
Genom en dykolyckan förändras den 20-årige Ramóns liv drastiskt. Från att ha varit fullt av aktiviteter till en tillvaro liggandes totalförlamad i en säng, omhändertagen av sin äldre bror och hans familj. Det enda han har som påminner om hans tidigare liv, är utsikten genom fönstret ut mot Spaniens vackra vilda natur, och havets vågor som han kan höra men inte se. Nu har Ramón legat orörlig i sin säng i nära trettio år, och hans enda önskan är att få dö. Advokaten Julia, själv drabbad av en sjukdom som sakta bryter ned henne, tar sig an hans fall. Det är en mycket vacker film, med enastående rollprestationer, som får en att göra just precis det titeln säger, gråta med ett leende.

lördag 12 januari 2008

De sista resterna av julen åker ut idag. Ner i källaren, inpackad i sin låda. (Så bekvämt med plastgran...) Ajöss med julkulor och glitter!





In med lite vårkänsla istället! Jag har satt upp nya gardiner i köket, jag beställde per postorder och blev jättenöjd. Fina!
Och så ett fång med krispiga tulpaner därtill, så är det ju nästan vår, eller hur?

Och här kommer ytterligare bildbevis på vad jag gjort idag:

Jajamän, symaskinen har fått komma fram. Sonen har köpt nya jeans, och då får den snälla mamman ta fram sin "bästa" vän, symaskinen, och lägga upp byxor. Men sen åkte den snabbt in i garderoben igen. Längst in.

Ha en skön lördagskväll!

fredag 11 januari 2008

Under julhelgen läste jag äntligen ut boken jag hållt på med länge, länge, länge. Nej, den var inte dålig eller seg, jag har bara inte haft så mycket tid och läsro innan julledigheten kom. (Förresten så forsätter jag inte läsa böcker jag inte tycker om, ingen idé att ödsla tid på det. Bättre att välja en annan bok).

Boken jag läst är "En flicka som kallas Alice" av Kristin Hannah.
Den handlar om en liten flicka som plötsligt dyker upp i ett litet amerikanskt samhälle. Hon har en vargunge med sig, och hon verkar komma från skogarna i närheten. Hon kan inte prata och är undernärd och vanvårdad. Runt vristen har hon sår som tyder på att hon varit bunden. Ingen vet vem hon är eller vart hon kommer ifrån. Polischefen i staden kontaktar sin syster, psykiatern Julia Cates. Julia har helt tappat fotfästet i tillvaron sedan en av hennes klienter, en ung flicka, begått självmord. Medierna anklagar henne för det som hänt och hon får inga klienter mer.
För att återfå tron på sig själv och sin kompetens bestämmer hon sig för att åta sig fallet och inleder ett tålamodsprövande arbete med att få flickan att lära sig tala igen, och kunna fungera normalt. Steg för steg vinner hon flickans förtroende. De kommer varandra mycket nära och eftersom ingen anhörig tagit kontakt bestämmer sig Julia för att adoptera henne.
Men då dyker en tidigare mordåtalad man upp, som säger sig vara flickans far...
Boken är gripande och intressant. Intensivt följer man Julias arbete med att utveckla denna ”skogsvarelse” till att mer och mer bli en "normal" liten flicka.
Jag har tidigare läst flera av Torey Haydens böcker om utsatta och försummade barn, och tycker att denna boken till viss del påminner om hennes böcker. Med den skillnaden att Haydens böcker känns mer trovärdiga, rättframma och lärorika. Denna är ju lite väl sötsliskig och tårdrypande emellanåt. Men läsvärd ändå, man vill ju veta hur det går för den lilla flickan, och vad som hänt henne. En spännande och lättläst roman!

onsdag 9 januari 2008

Igår eftermiddag var jag på begravning. Min morbror gick hastigt bort strax före jul. Det var en så vacker, lugn och fin begravninggudstjänst. Även om det förstås var mycket sorg och ledsamhet, så var det ändå en väldigt vacker stund. Och man får vid såna tillfällen en viktig tankeställare; ta vara på dagen som är, den stund som är just nu. Var rädd om dina nära och kära, ta hand om varandra, var nöjd med allt som livet ger...Livet går inte i repris.
Mycket vacker saxofon och flöjtmusik spelades i kyrkan, bl.a Summertime och What a Wonderful World.

tisdag 8 januari 2008

Nu är det inte bara Cattis, utan även Malkins som har gett mig utmaningen om sju sanningar
så nu måste jag väl anta den här utmaningen! Reglerna är följande:


Länka till den som utmanat dig.
Berätta 7 sanningar om dig själv.
Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
Lämna ett meddelande till dom som du utmanar.
Och här kommer sju sanningar om mej ;


  1. Jag är livrädd för hundar, alla hundar, oavsett hur de är eller ser ut, stora bestar likväl som små och söta.

  2. Jag kan inte dricka öl, det smakar vedervärdigt! Jag har försökt vänja mej vid smaken och lukten, men Nej tack!

  3. Jag kommer alltid i sista, absolut sista!, minuten. Även om jag har för avsikt att komma i god tid, så lyckas jag sällan.

  4. Jag kan inte automatiskt skilja på höger och vänster, utan att tänka efter först vilket som är vilket. (Det var ganska jobbigt när jag övningskörde på bilskolan när jag tog mitt körkort som18-åring.)

  5. Jag är synestetisk, dvs ser dagar, siffror, månader, årtal, namn etc i färger och mönster/former.

  6. Jag har jättesvårt att hålla ordning på (viktiga) papper. Jag lägger dem på bra ställen, men sen vet jag aldrig var de bra ställena är. Har också försökt med pärmar och mappar och sånt, men på nåt sätt så försvinner papperna på vägen till den där mappen?!? Jag fick våra Springsteenbiljetter i lördags, av min bror, och blir jättenervös att jag ska lyckas slarva bort dem. Jag la dem i en mapp, och så satte jag en illgrön post-it lapp på hyllan där den står, ”här är biljetterna”. Hoppas den sitter kvar ända till den 4 juli!

  7. Jag hatar symaskiner, att sy på symaskin är det värsta jag vet. Det är inte det att jag inte kan, för det kan jag, textilslöjd var f.ö ett av mina bästa ämnen i grundskolan (!) men det är nåt med symaskiner som jag inte kan med…Usch! Pyssel överhuvudtaget, klippa, klistra och sånt, näää, det får nån annan göra. När jag var yngre gillade jag pyssel i alla former, men jag tror att jag har fyllt min dos med sådana aktiviteter för resten av livet.

Ja, så ska jag utmana vidare, men det är svårt att hitta någon som inte fått denna utmaning. Jag är ju förhållandevis ny i bloggvärlden och har inte så många att utmana, men prövar iallafall med följande:

Gågarderob, Miss Marie, ariaM, Frida, Absolut Guldkant, Nejma, Malins blogg.

måndag 7 januari 2008

Det är mycket skönare att vara ledig...

Jag har verkligen haft rejäl uppstart idag efter den sköna julledigheten! Vi var halva dagen i skogen på en uteförskola och fick se/höra om/ och praktisera deras utepedagogik. Det var kallt, lite snöslaskigt, regnade...inte det mysigaste vädret alltså. Efter lunch ( i skogen) blev promenad till skolans idrottshall (stelfrusen när man kom dit...) och rörelsepass med "Mini-röris", Friskis o Svettis program för förskolebarn. Rolig, lärorik och intressant dag på alla sätt, men nu är jag TRÖTT.

Hoppas ha mer energi i morgon.
Jag har blivit utmanad av Cattis, får fundera lite mer innan jag antar den...

lördag 5 januari 2008

Den långa sköna julledigheten går mot sitt slut...Bara helgen kvar att njuta av lugna, slappa dagar. Nu är det snart dags att ta itu med vardagen igen. Att det ska vara så svårt att komma igång efter att ha varit ledig?! Det är ju så skönt att få göra som man vill, slippa måsten och tider att passa...
Men först ska vi njuta av lördag/söndag! En tripp till Kungsbacka idag, middag hos bror o svägerska ikväll, läsa lite mer i min nyligen påbörjade bok, (den är svår att lägga ifrån sig!) kanske någon bra film..
Ha en riktigt skön helg!

torsdag 3 januari 2008

Ååh, vad jag saknar solen och ljuset! Ingen sol i sikte idag heller...Men det blir väl bättre. Dagen idag var hela 2 minuter längre än igår! Hoppfullt. Titta här får ni se!

onsdag 2 januari 2008

2008!
Fina, jämna siffror på det nya året!
Nyårsdagen var lugn, seg och slapp, som nyårsdagar brukar vara. Jag läste ut min bok, tittade lite på TV, och så såg vi en lagom lättsam film, "The Stepford Wives".
Idag har jag jobbat, men nu är jag ledig fyra dagar till, börjar jobba igen på måndag 7/1. Det känns ganska bekvämt faktiskt, jobba en dag, vara ledig ytterligare fyra dagar. Å, att det ska va så skönt att va ledig! ( det är ju så svårt att få upp (jobb)farten igen....)

Vi har sett några filmer under julen. En ny film, de övriga med några år på nacken, som legat i dvd-skåpet och väntat på att bli sedda.

Först; Heartbreak Kid, ny film från 2007 med Ben Stiller och svenska Malin Åkerman. En film som liknar alla andra filmer jag sett med Ben Stiller, han spelar samma typ av person här också. Stiller spelar en man i 40-årsåldern som är singel och har svårt att träffa den rätta. Så träffar han snygga, blonda Lila, (Malin Åkerman), blir jättekär och gifter sig med henne bums. Men ångrar sig på bröllopsresan, när han lär känna sin nyblivna fru lite bättre…Den är rolig, man skrattar ibland, men inte en av de roligaste filmer jag sett.


Sen Älskar dig för evig, från 2002, med Mad Mikkelsen. Och en film med Mads Mikkelsen är ju alltid sevärd… Den här filmen var mycket bra, skådespelarna är helt fantastiska i sina roller. Känslorna är starka så det nästan gör ont att se den här filmen. Otroligt välspelat! Filmen handlar om Cecilie och Joachim som är på väg att gifta sig. De är unga, förälskade och lyckliga, livet leker. Niels (Mads Mikkelsen) och Marie (Paprika Steen) är lyckligt gifta och föräldrar till tre barn, två små pojkar och en tonårsdotter. Dessa personer förs samman av en olycka, en tragedi. Marie och tonårsdottern kör på Joachim, som blir svårt skadad. Niels är läkare på sjukhuset där Joachim vårdas, förälskar sig i Cecilie… Mycket bra film, värd att se!

Jag har också sett Garden State, från 2004. Filmen handlar om en kille, Andrew; som under hela sin uppväxt gått på medicin. Andrew har lärt sig att stänga av allt, han pratar inte med sin pappa, han bor i ett helvitt rum, orkar inte känna någonting.
En dag ringer hans far, som han inte träffat på många år, och berättar att hans mor gått bort. Andrew åker hem för att vara med på begravningen. Väl hemma tar han kontakt med sina gamla vänner igen, som han inte träffat på 10 år. Han träffar också en tjej (Natalie Portman), som lever i en rörig familj och bär sina tankar och känslor utanpå kroppen. Han blir förälskad och får livslusten tillbaka, slutar ta sina mediciner, börjar leva igen. Det låter som en bra historia, men jag tyckte filmen var seg, man blir aldrig riktigt berörd. Den är lite rolig emellanåt, ska nog vara rörande, men - som sagt, jag tycker inte att den griper riktigt tag.

Och så igår såg jag The Stepford Wives, 2004, med bl.a. Nicole Kidman, Bette Midler och Glenn Close i rollerna som några av stepfordfruarna. Filmen handlar om karriärskvinnan Joanna som tillsammans med sin man Walter flyttar till Connecticut för att börja om på ny kula, efter att Joanna "gått in i väggen". De hamnar i Stepford, staden där kvinnorna lever för att tillfredsställa sina töntar till män. Joanna vantrivs medan Walter är mycket nöjd med den så kallade "Stepfordandan". Joanna och hennes nya väninna Bobbie (Bette Midler) börjar förstå att det är något konstigt med det perfekta lilla samhället Stepford. Filmen driver med vår fixering vid att vara perfekta, och hur fast vi sitter i våra könroller.
Jag tyckte bra om den! Mest tack vare de briljanta skådespelarna Nicole Kidman och Bette Midler. Midler gör en helt underbar scen där hon är sitt "new me" , värd att se bara därför!