fredag 30 maj 2008

Rönnen blommar... ...och det är högsommarväder med 25 grader och strålande sol. Jag är ensam hemma ikväll, mannen är ute med jobbet. Det blir lite datatid, och lästid i kvällssolen på altanen.

För övrigt så är det full fart här just nu. Sonen tar studenten i veckan, och det är lite att förbereda...Idag var jag och hämtade hans studentkostym, upplagd och klar. När han har den på sig, så har jag så svårt att förstå vart de här åren tog vägen?! En vuxen man står ju där framför mej, han som nyss var en liten parvel som satt i mitt knä och sög på tummen. Ofattbart. Jag försöker ständigt få föräldrarna jag möter i mitt arbete att förstå att ta till vara barnaåren - istället för att bara vänta på att barnen ska bli stora och självständiga. Den tiden går ju så fort, är så viktig och kommer aldrig tillbaka. Jag är så glad att jag tog mej tid att vara hemma länge med mina barn, och jobbade deltid så länge det gick. Trots att det var kärvt ekonomiskt, och det var jobbig av och till. Trenden bland småbarnsföräldrar idag är tyvärr att de allra flesta jobbar heltid, många barn tillbringar 40-50 timmar i veckan på förskolan. Barnen har det jättebra på förskolan, men allra bäst med sina föräldrar...Tror jag.

Ha en skön helg i sommarsolen!

tisdag 27 maj 2008

Tisdagstema

RANDIG är dagens tisdagstema. Lite långsökt kanske, men här är utsikten över Medelhavet randig, eller hur?Gå in på Tisdagstema för att se andras tolkning av "randig"!

söndag 25 maj 2008

Lördagen var en perfekt dag för att flyga segelflyg! Äntligen var det dags för sonen att få komma upp i luften, han fick ju en flygtur i julklapp av oss.



Det var lite nervöst till en början, de där små segelflygplanen ser ju så bräckliga ut, som modellplan ungefär.

Men han blev väl omhändertagen av vana segelflygare, så sen kändes det bara spännande.





Instruktion inför flygturen....



Planet dras upp i luften....

Och här seglar han uppe i det blå!

Och kom efter en härlig upplevelse ordentligt ner på marken igen!














Det här var nog inte sista gången han var ute på flygtur...
Jag blir också sugen på att pröva, och mannen (som prövat på att segelflyga en gång förut) blev det absolut, för han önskade sig genast lektioner till flygcertifikat i 50-årspresent. Vilken tur att det är flera år kvar dit, så jag hinner spara ihop pengar, för det kostar en del!

Igår kväll tittade vi förstås på schlagertävlingen. Det var ju tråkigt att övriga Europa inte tycktes gilla det svenska bidraget. Så dålig är väl inte låten?! Men jag tyckte att låten som vann var ganska bra, och visst var det roligt för ryske Dima Bilan att han vann denna gången, han kom ju tvåa sist han var med.
Jag gillade Frankrikes bidrag! Haha, så kul med en fransk John Lennon som glider in på scen i en liten golfbil och sen sjunger något soft och mysko på engelsk/franska och så en ljuvlig doakör med enorma lösmustascher där bakom. 12 poäng från mej!

torsdag 22 maj 2008

Nej, det här är ingen modeblogg. Det finns andra som är mycket bättre på att visa vackra kläder, kombinera färger, skor och smycken. Men jag ska ju på bröllop i sommar, och därför har jag ögonen öppna för fina klänningar, och kikar in i affärer som jag vanligtvis inte brukar besöka. Och det finns ju så mycket fint...Titta här;








onsdag 21 maj 2008

tisdag 20 maj 2008

För en och en halv vecka sen doftade det av hägg ute. Igår kväll hade häggen bytts ut mot syrenernas söta doft. Mmmmm....
En bukett står nu på mitt köksbord och sprider vår/försommarkänsla i huset.

söndag 18 maj 2008

I Borås pågår just nu en skulpturfestival, i samband med att den amerikanska konstnären Jim Dines skulptur "Walking to Borås" invigdes i fredags. Jag och mannen åkte dit i går och gick en runda genom staden för att titta på några av skulpturerna. En del står där permanent, en del tillfälligt i samband med festivalen.

Störst och mest omtalad av dem alla är förstås Pinocchio, Jim Dines jättelika bronsstaty som står i en änden av en av de större gatorna, den som leder till Borås Högskola.

Det har varit stormigt kring den här skulpturen, den har verkligen rört upp många känslor! Så här der den alltså ut, den är rätt häftig tycker jag, och väldigt utmärkande...
Sen gick vi vidare, förbi den här lilla flickan som stod övergiven vid ett träd, med regnkläderna på. "Ute" heter den, och är gjord av Charlotte Gyllenhammar.
















Vi promenerade över Viskan och in i stadsparken. Mitt bland rosorna stod den här flickan, som någon hade virkat en värmande topp till i plastband!










(Den här skulpturen var inte med i festivalprogrammet, men jag tyckte den var fin...)
Stadsparken är väldigt grön och vacker, många fina blomplanteringar i rabatter och lådor.
Vi kommer till den här stayn, som man blir glad av att se!
En kanin, skapad av Marianne Lindberg De Geer.
Den lilla flickan sprang skrattande runt, runt, runt kaninen.
















I vattnet utanför den gamla biografen Röda Kvarn finns den här skulpturen, "Bodhi" av Fredrik Wretman. Den här gillar jag, den får en att tänka på att ta det lite lugnare, stanna upp och fundera, ta vara på tiden...














Sist gick vi till norra änden av Allégatan, dit Pinocchio är på väg (?). Där utanför Högskolan ligger den en man och vilar.
Kommer man närmare ser man hur stor han är!
"Catafalque" heter den, och är gjord av den engelske konstnären Sean Henry, som själv agerar modell för skulpturen. När vi kom dit så var konstnären själv på plats och blev intervjuad. (det är han som står vid skulpturens huvud)






Jag gillar den här också!
Efter en trevlig stadsvandring i Borås, åkte vi hem till mina föräldrar och fick kaffe och goda hembakta kakor och bullar, gott!

fredag 16 maj 2008

Jippie! Mellansonen tog sitt körkort idag!!! Nu är han redo för det här hoppas jag;

Sonen är lycklig, mamman, pappan och tjejen med. Grattis T!!!
(Men mamman har fått en till att oroa sig över i trafiken, så som mammor alltid gör....)

torsdag 15 maj 2008

Det går framåt med stormsteg! Kolla på mina aklejor, första bilden tagen i helgen, nästa för någon dag sen, den sista idag.För precis en månad sen hade jag med en bild på "Ordlös Onsdag" som en av mina pionplantor på väg upp ur jorden.Titta så de ser ut idag!


Idag har jag varit med om ett underbart ögonblick. Jag har en liten pojke på jobbet, 2 år i juni, en liten, tunn, späd gosse med hjärtfel. Han har kämpat i flera veckor med att lära sig att trampa runt med tramporna på vår minsta trehjuling, men han orkar inte så länge p.g.a. sitt hjärta, utan måste vila i mitt knä med jämn mellanrum. Idag lyckades han! Å, vilken lycka som lyste ur hans ögon, när han orkade trampa runt två varv runt sandlådan, innan han var tvungen att vila igen. Hela han bara lyste av stolthet och glädje, lille gubben....


tisdag 13 maj 2008

Tisdagstema


BAKSIDA
.....och framsidan mot det härliga stora blå.....
Fler baksidor finns hos Tisdagstema. Titta in där!

söndag 11 maj 2008

Pingst!
Vilken underbar helg det har varit, som sommar nästan. Sol från en molnfri himmel, och termometern visar +23 grader. Kan man ha det bättre?
Vi har grillat flera gånger om, det är ju så gott! Det har varit både kyckling, lax och köttfärs på grillen. (Ja, inte samtidigt då, men vi har ju haft flera dagar på oss att använda grillen) Igår blev det lite mumsig efterrätt också, rabarberpaj med glass, inget är väl godare än syrlig rabarber nu på våren!

I solstolen på altanen har jag hunnit med att läsa ut den här boken, och börjat på den här som verkar bra. (Har inte hunnit så långt än.)
Eftersom var och varannan människa redan läst "Män som hatar kvinnor "så skriver jag inte så mycket mer om den än att jag tyckte den var bra! Och måste förstås läsa de två följande böckerna med. Fast inte än, vill som sagt läsa något annat emellan.

Idag har vi varit till Göteborg en sväng. Jag provade den här klänningen, men den passade inte alls på mej...vilken tur, för den var attans dyr! (2000 kr.) Provade en hel del andra klänningar med, men något köp blev det inte.... Det var så mysigt att gå på stan idag, folk är glada och sommarklädda, i parkerna runt kanalen sitter det folk på gräsmattorna och njuter av livet, utecafeerna är fyllda av besökare, glasskioskerna har öppnat och säljer min favoritglass, Cornetto Citron. (Mums!) Göteborg är verkligen en sommarstad!

torsdag 8 maj 2008

Nyss hemkommen efter en underbar promenad/powerwalk i den ljuvliga vårkvällen. Träden är skirt ljusgröna, vattnet i ån porlar så friskt, fåglarna sjunger sin kvällserenad och över alltsammans en helt underbar, nästintill bedövande doft av den nyutslagna häggen.

Våren är nästan den bästa tiden på året. (Allra bäst tycker jag om sommaren...)






















Sonen som varit ute på tur med moppen kom hem samtidigt som jag...

tisdag 6 maj 2008

Tisdagstema

Det första jag kom att tänka på på temat "orange" var förstås apelsiner....men när jag kom hem idag strålade dessa orangea ansikten mot mej. Så, det här är mitt finaste oranga nu! (men heter det "oranga" eller "orangea", nån som vet?!?)


En annan bild på något som är orange, min luvtröja som jag gillar att mysa i hemma!

Vill du se mera orange, titta in hos Tisdagstema!


söndag 4 maj 2008

Igår var det grillpremiär! Vi var hos ett par vänner på kvällen och blev bjudna på jättegod grillad lax, klyftpotatisar och goda såser. Och så smördegstårta med färska jordgubbar till efterrätt. Fantastiskt gott! Fast det var kyligt i luften, så vi fick sitta inomhus och äta.
Paret som vi besökte igår ska gifta sej i sommar, så vi är bjudna på bröllop! Att dessa två ska gifta sej kom som en överraskning, de har varit ett par i många år och har två barn som är 15 och 18 år. Det ska bli kul att gå på bröllop igen, det var många år sen sist!
Jag har tittat lite efter någon fin klänning att ha på bröllopet, men oj oj oj, det är svårt....Inte minst med tanke på att jag är ganska liten, att hitta en klänning som sitter bra på en som är bara 1.55 lång (kort...) är inte så lätt.
Sist jag var i Göteborg såg jag den här;
...som jag blev förtjust i. Något att prova kanske? (klänning från Marco Polo)

fredag 2 maj 2008

Idag har vi haft solsken hela dagen, trots att det utlovades regn på TV igår. Underbart! Har precis druckit en kopp kaffe på den nyinoljade altanen, ätit goda-goda hallonmuffins och njutit av vårblommorna i rabatterna, och de nyutspruckna bladen på min purpurapel som står utanför altanen.








Idag har vi varit en sväng in till stan, mannen och jag. Det var vårmarknad i centrum, och vi strosade runt där lite och kikade. Mycket folk, solsken och många marknadsstånd med det vanliga "krims-kramset" som brukar säljas, strumpor, klockor, nybakta munkar, kepsar, skor och läderbälten....Inget som lockade mej till shopping iallafall. Däremot köpte jag en skön, mjuk och härlig vit kofta inne i en affär, precis en sån som jag letat efter ett tag. Kassörskan som tog betalt sa "Å, vilken mjuk och go, var hittade du den?" ( ?!? - i affären du jobbar i förstås!!!)

Vi åkte vidare till trädgårds-och blomsteraffären, där vi köpte ett par nya buskar som ska planteras på framsidan. Vi har haft en jättestor rhododendron där, som vi klippte ner till marken förra sommaren. Den har börjat skjuta nya skott, men det är så tomt runtomkring, eftersom den bredde ut sig så mycket innan. Så nu ska där bli några nya buskar. Hoppas de ska klara sig, det är norrsida med bara lite morgon/förmiddagsssol.


Hela två lediga dagar återstår, härligt!!! Och sol ska det bli då också, eller hur?