tisdag 29 juni 2010

Köpenhamn gör en aldrig besviken! Vi hade en riktigt härlig, solig och avkopplande midsommarhelg i danska huvudstaden. Vet inte hur många gånger jag varit i denna stad, men jag vet i alla fall att jag ständigt vill återvända hit.
Medans ungdomarna i familjen mest höll sig på det vimlande Ströget, så letade mannen och jag oss till de lite lugnare och mysigare gatorna längre bort från kommersen där. Strosade runt bland mysiga små affärer, satt på café och drack kaffe....
Men jag var naturligtvis inne i min danska favoritaffär, Noa Noa, på Ströget, som lämpligt nog hade rea med halva priset. (En fin blus kom jag hem med...!)
Midsommar firas ju inte alls i Danmark, men det var en mysig kväll ändå, med en god middag på hotellet och sen promenad på stan i den ljusa ljumma sommarkvällen.
Lyssna på levande musik, se en massa uppträdanden av olika förmågor, en trollkarl t.ex...

Ett besök på Tivoli blev det förstås också. Lördagkvällen tillbringade vi här.Medans ungdomarna roade sig med åkning, åt mannen och jag en supergod middag på en av resturangerna.
Åka hann vi också med sen, berg-och-dalbanor och radiobilar bl.a. som jag tycker är så himla kul...!

Sista dagen var en riktigt strålande varm och fin sommardag. De yngre i sällskapet var nyfikna på att se Christiania, så vi promenerade runt där en liten stund. Sen tog vi oss vidare till en helt annan byggnad än de mer eller mindre ruckliga husen i Christiania, nämligen det nya Operahuset i Christianshavn. En stor och imponerande byggnad, med mängder av fönster. (I en del kan man se spöken tror jag!)
Som sagt, Köpenhamn är en stad man alltid vill komma tillbaka till...

Men nu är semestern slut, jag är tillbaks på jobbet igen och ska jobba ett par veckor till innan min "riktiga" semester börjar. Men det känns Ok, det är lugnare på jobbet nu och så är det ju så HÄRLIGT sommarväder, jag bara NJUTER och blir så lycklig av sol och värme!

torsdag 24 juni 2010

Nu har vi målat och målat och målat hela veckan och garaget ser ut så här!
Nu har vi bara resten av huset kvar....
Men det får bli en annan dag, för i morgon åker vi till Danmark över helgen.
TREVLIG MIDSOMMAR!

tisdag 22 juni 2010

Vi har semester den här veckan och ägnar oss åt att måla huset. Solen skiner på oss, och vi har hjälp emellanåt av sommarlovslediga sonen. Att måla sitt nybyggda hus kan faktiskt vara ett slags LYCKA, så den här bilden får bli mitt bidrag till veckans TISDAGSTEMA! (Se fler bidrag HÄR.)

Men, vi ska inte bara arbeta den här semesterveckan. På fredag (midsommarafton) åker vi till Köpenhamn. Där vi ska bo på hotell i två nätter, umgås med familjen, gå på Tivoli, äta gott, strosa runt och bara koppla av.
Det är en annat slags LYCKA...!

fredag 18 juni 2010

Fredagsfärg

-GRÅ och VINRÖD-
Vackra vinröda blommor med grå krukor utanför en blomsteraffär i Danmark.
Fler vinröda och grå bilder ser du hos Fredagsfärger!

torsdag 17 juni 2010

Titta, vi har fått gräs nu! Härligt grönt och mjukt...Men mycket vatten vill den ha för att ta sig ordentligt.
Och titta här....världens fetaste daggmask har kalas i gräset!

onsdag 16 juni 2010

Jag fick för ett tag sen en utmaning från Pumita, där man ska visa den tionde bilden som man visat på sin blogg, och sen skicka utmaningen vidare.
Så här ser min tionde bild ut:Bilden är tagen i början av november 2007, jag och min syster var i Avignon några fantastisk fina höstdagar. Provence var vackert i höstskrud, kanske blir det en ny höstresa dit...
Jag gör det enkelt för mig och skickar inte den här utnmaningen vidare, men den som vill kan ju anta utmaningen ändå!
Men,
nu är det sommar!
Vår gräsmatta har äntligen kommit, så härligt att ha det grönt omkring sej igen, istället för brunt och grått! Snart kan jag börja köpa lite växter också...
Nästa vecka ska jag ha semester, vi ska börja måla huset och efter vad vi kan se nu så ska det fina vädret hålla i sig. Hoppas det stämmer!

söndag 13 juni 2010

Sonen spelade med sitt band på avslutningsfestivalen för skolan i fredags. Första spelningen för dem, och jag stod förstås i publiken och var stolt och imponerad. De spelar egenkomponerad musik, och jag tyckte de var så bra! Trots ösregn var där mycket folk ändå. Ska försöka lägga ut en film sen.
I helgen har äldste sonen o svärdotter varit på besök, för att lyssna på lillebrors spelning. Trevligt o mysigt att ha hela familjen samlad! Idag ska vi åka och köpa ställning så vi kan börja måla vårt hus, färgen köpte vi tidigare i veckan. Inget mer regn nu, tack!

tisdag 8 juni 2010

Tisdagstema

-LEK-"Vi leker att vi är 15 år igen...."

Se fler lekfulla bilder hos TISDAGSTEMA!

Vi var i Trollhättan och hälsade på äldste sonen o. hans sambo i helgen. De tog oss med på picknick till parken vid de gamla slussarna. Mmm...så härligt med hembakta muffins och kaffe i gröngräset med vattnet kluckande intill...Vi tog oss sedan vidare till de nya slussarna och fick se en stor båt slussas upp där. Mycket folk, gassande sol och syrener i full blom. Sommar.
Fick också träffa lilla kissen Tuva igen, så söt och mysig!

Men nu har sköna sommarsolen har försvunnit, himlen är grå och regnet öser ned. Perfekt väder för att mysa i soffan med en bra bok...

söndag 6 juni 2010

Fototriss

-MATFOTO-

Fisk till salu i saluhallen i Chania, Kreta.


Mmm...vad ska man välja....

Fisk är gott!
Mera mat finns hos FOTOTRISS.

torsdag 3 juni 2010

Det är ju SOMMAR ute nu!
Inte har jag lust att sitta vid datorn då. Nej, jag har suttit i solen, fängslad av en underbar bok, som jag knappt vill lägga ifrån mig, Doroteas sång av Rosa Regàs.

Men å, vad jag saknar min trädgård! Det är så trist att trampa runt i jorden här...Haha, jag går runt här och tittar, precis som om jag hade en trädgård att pyssla med, men den finns än så länge bara i min fantasi....
Men jag har i alla fall planterat lite blommor i krukor, på verandan och på vår stensatta gång och uteplats på framsidan huset. Förhoppningen är att gräsmattan ska levereras nästa vecka. Det är en sån som man rullar ut, så det blir grönt på en gång!

Hemma i min gamla trädgård blommar säkert aklejorna nu...
och lilla rara löjtnanshjärtat...
*....suck....*