fredag 28 september 2012

Veckans Fönster

-BOKLIGT-
Det här är ett fönster i Stahov-klostrets biblioteket i Prag. Här finns Tjeckiens förnämsta boksamling, med flera hundra år gamla böcker. Man fick inte fotografera inne i biblioteket, men jag var lite olydig och tog snabbt en bild på den fantastiskt vackra läsesalen. 

torsdag 27 september 2012

Å, den här veckan har verkligen varit intensiv. Jag är såå glad att det är fredag i morgon och jag jobbar tidigt pass, d.v.s. 6.00-13.30.
Och det regnar och regnar...Men i onsdags var det faktiskt lite uppehåll en stund så jag kunde komma ut på en springrunda. Så härligt! Att springa gör mig lycklig.

Jag läste ut den här boken i går kväll:
Främlingen i huset 
av Sarah Waters. 
En författare jag inte läst något av tidigare, men jag hoppas kunna hitta fler böcker av henne. För jag gillade verkligen hennes berättarstil. Otroligt skíckligt skildrar hon både miljö och personer i den här boken.
Handlingen utspelar sig på den brittiska landsbygden strax efter andra världskriget slut.När man läser baksidestexten får man intrycket att detta ska vara en spökhistoria - och visst finns här pirriga och spännande spökerier - men det är också  är en välskriven och trollbindande berättelse om det engelska klasssamhället, om kärlek, besatthet och makt.
 Jag tyckte dock att det blev lite trögt i  mitten av boken (det är en tjock bok på över 500 sidor), men jag läste vidare, och det är jag glad över för det här är en läsvärd och underhållande bok.

söndag 23 september 2012

Tiden rusar iväg...Mer än halva september har redan passerat. 
Vi är mitt upp i hösten -som mest har varit kall, blåsig och regnig här hos mej.

Nu är det bara en månad kvar till höstens resa!
I slutet av oktober åker jag och min syster iväg på tjejresa till Katalonien i Spanien. Vi ska bo i den lilla staden Sitges som ligger några mil söder om Barcelona. 
Det ska bli härligt att komma söderut några dagar!
(bilder lånade från nätet)

tisdag 18 september 2012

Tisdagstema

-SPEGELBILD-
Mitt bidrag till denna veckas
TISDAGSTEMA
Tagen en regnig men varm sommardag i Sundborn, Dalarna där vi besökte Carl Larsson-gården.
Se fler bidrag
HÄR!

Regnigt är det också nu.
Hösten har kommit med stormsteg (!), ja för oj vad det blåst och regnat de sista dagarna.
Här har varit lite upp-o-ner den senaste veckan. Min man har varit sjuk, och kroniska sjukdomar misstänktes, men det visade sig som tur var nog "bara" vara en bakterieinfektion. Han mår i alla fall lite bättre nu efter att han fått rätt medicin, och det känns skönt.

lördag 15 september 2012

Ordlös Lördag

-HANTVERK-
Hantverk
är veckans tema i fotoutmaningen
ORDLÖS LÖRDAG.
Klicka in där och titta på fler bilder!
Denna vecka är det också en tävling, där man kan vinna en prenumeration på tidningen
Digital foto.
Spännande!

onsdag 12 september 2012

Tiden bara rusar fram och jag jobbar och jobbar...hinner inte mycket annat. Men idag var det en tidig dag, då jag jobbar från 06.00-13.30. Ett andningshål mitt i veckan. Ofta tänker jag på att man borde ta till vara dagarna lite bättre, vara lite mer i nuet. Men så snurrar det på som vanligt-man  hinner inte.

Vill ha tillbaka lite semesterkänsla- bläddrar bland mina bilder från Danmark i juli.
Vi var i en liten, liten by på södra Jylland, nära tyska gränsen som heter Mögeltönder. 
Det var som att kliva rakt in i en saga av H C Andersen. Små, låga sneda och vinda hus med halmtak, knöliga kullerstenar på gatan mellan husen, rosor och stockrosor som klängde på husfasaderna...
Det var en dag med växlande sol och regnskurar, det hade precis regnat när vi kliver ur bilen här och luften var mild och fuktig. Det är tyst och lugnt. 
Som en saga.

söndag 9 september 2012

Fototriss

-MÖNSTER-
Förra hösten var jag i Portugal.
Där fanns många hus med kakelmosaik i vackra mönster.
Så fint!
Mera mönster ser du hos
FOTOTRISS

lördag 8 september 2012

Ordlös Lördag

-PERSONLIGHET-
Mina älskade barn-med olika personligheter men ändå så lika på många sätt.
Nu är de stora, men deras personligheter är likadana som här, när de var små.

En bild till fototemautmaningen
ORDLÖS LÖRDAG

onsdag 5 september 2012

Femte september och hösten är verkligen här. 
Det känns i luften på morgonen, kyligt och friskt krispigt. Våt imma på rutorna när man sätter sig i bilen. Idag har jag verkligen fått den där höstkänslan, frös om fötterna hela dan-har ju gått utan strumpor länge nu. Men idag funderade jag på att dra på mig höstkängorna..!
Som vanligt undrar man vart sommaren tog vägen? Många tycker att det varit en dålig sommar vädermässigt sett. Men jag tycker det varit en ganska bra sommar trots allt. Jag har njutit av sol och värme, badat både i havet och i sjön ett par gånger, men också traskat runt i regn och vattenpölar emellanåt. 
Är det inte så svensk sommar brukar vara? 
Till helgen blir det garderobsröjning. Bort med sommarklänningar och fram med höstkläder och sjalar.
Nu är jag redo för hösten!